Pages

Wednesday, 14 March 2012

Ben Ashaari Ajak Kongsi Cerita Cuti Sekolah....

expr:id='"post-body-" + data:post.id'>




                                                                   
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Salam perkenalan dari Syida buat semua dan top blogger Abg Ben. Tak sangka Abg Ben buka topic cuti sekolah, ramai yang ceritakan kisah cuti sekolah mereka.

Masa musim cuti sekolah dulu Syida biasanya duduk rumah je, Tak pergi mana-mana pun. Sebab arwah ayah Syida kerja, tak dapa cuti. Kawan-kawan Syida selalunya akan balik kampung nenek mereka. Tapi Syida takde kampung.
 sob...sob...sob... tu yang dudk kat umah je.

De jugak Syida tanya arwah ayah Syida, "Ayah, kita tak balik kampung ke?". Sambil tersenyum ayah Syida jawab "Ni kan kampung kita, kita nak balik kampung mana lagi.".

 Walaupun mulanya Syida rasa kecewa dengan jawapan arwah ayah, tapi okay je. Memang kadang-kadang Syida cemburu tengok orang balik kampung. Tapi nak buat macam mana redha je la. Syida rindu arwah ayah, rindu sangat-sangat. Al-Fatihah.

Tapi sekarang berbeza denga musim sekolah dulu, dulu kalau cuti sekolah tu cuma ada Pak Guard and hantu je. Tapi sekarang cuti sekolah pun macam hari sekolah biasa.



Best regards,

23 comments:

  1. hi! pka pon join segmen abg ben tau.
    meh la datang melawat.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

    terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah sekarang cikgu pun keje...staff pun keje... takpe lah; jom singgah blog akak.. http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

      Delete
    2. Salam perkenalan.... Terima kasih kerana sudi singgah.

      Delete
  2. Dari segmen sama..

    Jom ke blog saya pulak

    http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html?showComment=1331709871583#c1332475745578840917

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan.... Terima kasih kerana saudara sudi singgah di blog ini.

      Delete
  3. dari segmen yang sama....berkongsi cerita zaman cuti sekolah...hehehe

    http://aniqahayyu91.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan.... Terima Kasih kerana sudi singgah.

      Delete
  4. kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2 kan.,..
    salam ukhuwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ukhuwah juga buat saudara.... Terima kasih kerana sudi singgah di blog syida

      Delete
  5. kan dah duk kat kg.. :D Al-Fatihah buat arwah :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  6. datang melawat dari segmen yang sama :)

    http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/03/segmen-ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita.html

    ReplyDelete
  7. dr segment sama.. nice.. anyway saya dh follow awak. jom follow kita balik :)

    ReplyDelete
  8. Al fatihah untuk arwah ayah awak :) .

    dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih aimie, salam perkenalan dari saya. Semoga kita dapat membina ukhuwah yang lebih akrab di kemudian hari.

      Delete
  9. Salam..ciannye..tp kan, biasanya org yg biasa duk umah ni mmg budak baik..selalu dgr cakap mak dgn ayah..

    al-Fatihah utk ayah k..

    dtg n follow dr segmen yg sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Terima kasih atas kesudian Ibnu Saili singgah ke blog syida. Syida percaya Ibnu Saili juga seorang yang baik.

      Delete
  10. salam syieda ..
    best ayat kat header tu :) tapi walau apa pun ,, ..bersama keluarga itu lg bahagia kan walau di mana kita berada:)

    Salam kenal ye ,

    Al-Fatihah utk arwah ayah syieda , semoga dia tenang di sana :) amin ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fiza, syida juga doakan semoga Fiza bahagia bersama keluarga.

      Delete
  11. membalas kunjungan dr segmen yg sama....

    hehehe... sy kecik2 dulu pun ada tanya mak... kt tak balik kampung ke mak??? bila teringat memang senyum sorang2... hehehe... naik kereta, 15 minit jer dah sampai kampung... hehehe...hari2 balik kpg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiranya kampung Masz, dekat je la.... camtu jalan kaki pun sampaikan... hehehehe

      Delete

Silalah Komen, Jika Sudi!!!! ^_^v